Vežbe za Celo Telo

Vežbanje može imati neke zaista zadivljujuće koristi za celo telo žene, a isto tako i na njeno mentalno zdravlje. Žene koje vežbaju ne samo da se osećaju fit, snažnije i da imaju više energije, već imaju i bolju sliku o sebi. Sve je povezano jedno s drugim - ako vam se dopada vaše telo, želećete i da vodite računa o njemu. Što više budete vodili računa o svom telu, osećaćete se sve srećniji. Postoji širok spektar raznih vežbi koje možete raditi, od kardio vežbi za brži gubitak telesne težine i bolji metabolizam, do vežbi sa tegovima da zategnete mišiće. Koje vežbe ćete raditi svodi se na to šta je vama lično najudobnije i koliko vam vremena kao roditelju ostaje.

Za razliku od muškaraca, žene uglavnom ne priželjkuju ogromne, preglomazne mišiće. Pre svega žele elegantne, lepo definisane mišiće. Upotrebom malog do srednjeg opterećenja mogu se dobiti zategnute ruke. Dodatno, velikim brojem ponavljanja mogu se zategnuti i ojačati određene grupe mišića pre nego upotrebom većih tegova. Ishrana takođe može da poveća uticaj koji vežbanje ima na vaše telo.

Istezanje

Pre početka bilo kog vežbanja, treba barem 10 minuta da iskoristite za zagrevanje i istezanje onih delova tela na koje ćete se u svom vežbanju skoncentrisati. Vežbe za zagrevanje su korisne jer pojačavaju krvotok u organizmu i dovode više hranljivih sastojaka u mišiće koji će se vežbati. Za kraj uradite vežbe za hlađenje. One takođe treba da traju oko 10 minuta i sadrže lagane kardio vežbe i istezanja određenih mišića. To je dovoljno vremena da se snizi broj otkucaja srca.

Kardio vežbe

Postoji veći broj kardio aktivnosti u koje možete da se uključite. Neke od najpopularnijih kardio vežbi su:

  • Hodanje
  • Trčanje / Džoging
  • Plivanje
  • Vožnja bicikla
  • Aerobne vežbe (Aerobik)
  • Kikboks
  • Preskakanje konopca
  • Timski sportovi

Najbolja kardio vežba za žene je jednostavno ona aktivnost koja će vas motivisati da istrajete na svom putu vežbanja i formiranja zdravog tela. Plivanje je izvanredna aktivnost za žene jer ima nizak uticaj na telo. To znači da ne opterećuje kolena i zglobove. Dobar izbor za sve koji tek počinju ili koji imaju problema sa kolenima ili zglobovima. Da bi se izvukao maksimum iz programa kardio treninga, trebalo bi da se bavite 20-30 minuta kardio vežbama barem 3 puta nedeljno.

plivanje

Trening (vežbe) sa tegovima

Mnoge žene smatraju kardio vežbe za "sveti gral" u mršavljenju i ostvarivanju idealne figure. Iako jeste veoma bitno, kardio vežbanje ima još bolji učinak u spoju sa vežbama koje se rade sa malim težinama. Takođe, mišići troše više kalorije nego masnoće, tako da što veće mišiće izgradite, metabolizam će vam biti brži, a samim tim je verovatnije i mršavljenje i tonus celog tela. Zamenite 5 kilograma masnoće sa 5 kilograma mišićne mase i sagorevaćete dodatnih 25 do 50 kalorija dnevno, a da se uopšte ne trudite.

Najbolji način da započnete režim vežbanja sa tegovima je da par sezona posećujete lokalnu teretanu sa ličnim trenerom. Napraviće vam program treninga koji je u skladu sa vašim ciljevima i uputiti vas kako da pravilno izvodite vežbe da ne bi došlo do istegnuća mušića ili druge povrede.

Ako nikada ranije niste pomislili da kombinujete trening sange i program mršavljenja, možda dobijete dobre rezultate ranije nego što ste mislili. Samo zapamtite, morate redovno ispunjavati program vežbi kako biste održali rezultate.

0
0
0
s2smodern

Naslovna | Marketing | Uslovi korišćenja | Mapa sajta
Sadržaj ovog sajta služi isključivo u informativne svrhe i nije zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili propisanu medicinsku terapiju.
Copyright © 2018 - Sva prava zadržana - Simptomi & Lečenje

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi obezbedile bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Koristeći naše stranice slažete se s korišćenjem kolačića. Saznajte više